Category Archives: Success Stories

Absolute Wellness Success Stories and Testimonials. Results is Matter

Habib mengalami masalah pada bahagian kaki masa bangun tidur waktu pagi ketika berbadan besar

Kenapa saya nak kurus sebab saya nak jadi seperti orang kurus yg lain..contohnya kalau main futsal, orang badan besar ni position dia mesti jadi keeper je..selalu teringin nak jadi striker hihihi. Antara masalah orang berbadan besar ni, Saya selalu di ejek dan di buli. Pada usia yang muda saya dah mengalami masalah pada bahagian kaki […]

Rakan sebaya punca saya berubah

Saya mengambil langkah untuk berjaga-jaga dan menurunkan berat badan saya apabila rakan sebaya sudah mula menghidap diabetic dan darah tinggi. Apa yang pernah cuba tapi tak berjaya : makan sekali sehari Workout Routine Monday: zumbaTuesday: jog on treadmillWednesday: restThursday: zumba/ absolute wellnessFriday: absolute wellnessSaturday: restSunday: jog on treadmill Diet Regime Breakfast: bread with peanut butterMid-Morning […]

Azwa pernah cuba diet tanpa nasi memang berjaya tapi tak kekal lama

Nak kurangkan peratus lemak dalam badan, nak fit dan nak inspired lebih ramai orang untuk jaga kesihatan melalui pemakanan & aktifkan diri. Apa yang pernah cuba tapi tak berjaya : Masa zaman sekolah pernah cuba diet tanpa nasi memang berjaya tapi tak kekal lama, selepas ada ilmu, diet yang seimbang sangat membantu untuk jangka masa […]

Suami komplen dengkuran kuat, nak kejar anak pun tak larat

Dulu sedar badan besar dan berat tapi masa tu mind set dah ada suami dan anak, cukup jela calit make up untuk nampak cantik tanpa perlu turunkan berat badan. Kesedaran tu mula bila dah mula mengah bila duduk (bayangkan duduk pun boleh tercungap-cungap), suami complain dengkuran kuat, nak kejar anak pun tak larat. Setiap minggu […]

Sakit Lutut dan Darah Tinggi buat saya tekad untuk berubah

Berat badan asal 105kg dan bertekad utk kurus kerana ingin menjaga kesihatan dan mengurangkan sakit lutut dan darah tinggi supaya mudah melakukan kerja2 harian dan ibadah Apa yang pernah cuba tapi tak berjaya : Diet Atkins /makan product kurus badan Workout Routine Monday: JOM fit majikanTuesday: dodgeballWednesday: JOM Fitt majikanThursday: body workout @absoluteFriday: JOM Fitt […]

Teguran member ofis jadi turning point untuk saya berubah

Turning point saya bila ada member ofis cakap, tinggal ko sorangla gemuk pasni, sebab xxx dah kurus. So saya xnak jadi that ‘seorang’ , NO NO NO. but now bila dah lama dalam journey ni, saya realize that saya bukan saja nak kurus, tapi saya nak fit, nak bentuk badan yang kemas dan hope dapat […]

Liyana kena reject dengan family boyfriend sebab badan besar dan tak cantik.

Saya pernah pernah kena reject dengan family boyfriend sebab berbadan besar dan tak cantik. End up hubungan kami terpaksa di putuskan. Dipanggil ‘makcik’ by org lagi tua even masa tu baru umur 27 tahun. Dari kecik selalu kena ejek dgn kawan2 kat sekolah & saudara mara sebab adik beradik semua badan besar Saya jenis tak […]

Mohd Firdaus pernah letopkan kerusi sewaktu makan cendol

Pada waktu itu berat badan saya 150 kilogram. Saya pergi makan cendol bersama kawan-kawan saya. Apa yang menyedihkan ialah kerusi yang saya duduk itu bukan sahaja patah dua, tapi meletup berkecai seperti bangunan runtuh. Saya jatuh terduduk dan cendol yang saya makan itu jatuh di atas saya. Kejadian ini bukan pertama kali yang berlaku, tapi […]

Dr. Alia mahu jadi contoh kepada anak-anak

Sebab penat dah jadi gemuk. Nak healthy and fit sama2 dengan husband n anak-anak. Apa yang pernah cuba tapi tak berjaya : exercise tapi tak control makan. diet atkins. Workout Routine Monday: zumba Tuesday: running/ bodyworkout @absolute wellness Wednesday: off day Thursday: bodyworkout @absolute wellness Friday: off day Saturday: running / body workout @absolute wellness […]

Kesilapan saya dulu bila anggap nak kurus hanya perlu bersenam semata-mata.

Saya nak sihat dan menaikkan konfiden diri. Selain itu, susah nak cari pakaian yang mempunyai size besar. Apa yang pernah cuba tapi tak berjaya : Nak kurus dengan hanya melakukan senaman sahaja Workout Routine Nur Syadiyah exercise 4 to 5 times a week and rests on weekend. Monday: cardio / HIIT workoutTuesday: cardio running interval […]