Category Archives: Nutrition Tips

Dalgona Coffee Viral? Boleh Buat Gemuk Tak?

Dah tiga hari perintah kawalan pergerakan beroperasi, ini bermakna dah tiga hari juga la kita dah duduk rumah kan. Okay mesti pernah dengar kan kopi yang viral di media sosial dengan nama “DALGONA COFFEE” ni! Kalau korang yang sentiasa mengikuti perkembangan trend di media sosial terutamanya aplikasi TikTok, korang mesti dah tahu betapa popularnya video […]

Review Susu Soya HomeSoy Tanpa Gula Tambahan

Susu soya antara susu alternatif yang popular bagi yang tak minum susu lembu atau vegan. Namun susu soya yang available kat pasaraya tu ada yang mengandungi kandungan gula yang agak tinggi. Tanpa Gula Tambahan Disebabkan tanpa gula tambahan rasanya memang tawar tapi still rasa susu soya. Jangan risau masih boleh diterima oleh tekak yea. Sebab […]

Top 5 Tips for Success

Starting a weight loss journey can be incredibly rewarding, but it takes planning and preparation in order to successfully reach your goals. Here a five of the most common challenges our weight loss transformation participants encounter and some tips to help you be successful along your journey. 1. Preparing your meals ahead of time. The […]

Susu Rendah Lemak Tak Bagus Kerana Di Tambah Sesuatu?

Susu rendah lemak yang telah hilang lemaknya, MEMANG diganti sesuatu! iaitu Karbohidrat ! Jadi persoalannya, susu rendah lemak = dibuang lemak diganti karbohidrat, adakah masih berkhasiat? Ya masih berkhasiat dan rendah kalori. Kenapa rendah kalori? 1 gram lemak = 9 kcal1 gram karbohidrat = 4 kcal Kalau dibuang lemak susu 5 gram (45 kcal) , […]

10 Cara Kempiskan Perut

“Bagaimana nak turunkan perut buncit dengan cepat?” Masalah perut buncit ini selalunya terjadi kepada kaum lelaki. Untuk perempuan kurang nampak sikit buncit sebab bila baju jatuh pada bahagian badan, disebabkan ada dada, perut itu tak nampak sangat. Kita ada banyak cara, banyak mitos dalam menurunkan berat badan. Pertama sekali, saya nak pergi kepada mitos dulu. […]