Author Archives: Mohd Firdaus

Dalgona Coffee Viral? Boleh Buat Gemuk Tak?

Dah tiga hari perintah kawalan pergerakan beroperasi, ini bermakna dah tiga hari juga la kita dah duduk rumah kan. Okay mesti pernah dengar kan kopi yang viral di media sosial dengan nama “DALGONA COFFEE” ni! Kalau korang yang sentiasa mengikuti perkembangan trend di media sosial terutamanya aplikasi TikTok, korang mesti dah tahu betapa popularnya video […]

Peralatan Home Gym yang Terbaik

Mempunyai peralatan senaman di rumah boleh menjadikannya lebih mudah untuk menyesuaikan latihan anda! Berikut adalah beberapa peralatan senaman yang saya ingin cadangkan dan mempunyai pelbagai fungsi senaman. Yoga MatYoga mat dapat membantu untuk mengalas badan dan menyerap kesan impak terhadap anggota badan. Ia juga dapat melindung anggota badan seperti lutut ketika anda membuat lunges. Selain […]

10 Tips Bagaimana Nak Bakar Lemak Cepat

Ramai tanya saya macam mana nak hilang kan lemak di perut, di peha, di belakang bahu, dan lain2 tempat. Anda tidak boleh bakar mana-mana lemak mengikut kawasan, setiap kawasan yang berlemak akan tebakar bila kita mengamalkan kalori defisit. Ketika kalori badan kurang, lemak akan di gunakan (burn) sebagai tenaga. Mula Strength Training Sebab kita akan […]

Review Susu Soya HomeSoy Tanpa Gula Tambahan

Susu soya antara susu alternatif yang popular bagi yang tak minum susu lembu atau vegan. Namun susu soya yang available kat pasaraya tu ada yang mengandungi kandungan gula yang agak tinggi. Tanpa Gula Tambahan Disebabkan tanpa gula tambahan rasanya memang tawar tapi still rasa susu soya. Jangan risau masih boleh diterima oleh tekak yea. Sebab […]

Live Workout Absolute Wellness

Thanks for your input on preferred class times! Based on everyone’s availability, we’ll be hosting live Absolute classes during these times. We will be live on Absolute Wellness FB Pages, Here and Instagram Here This is our first attempt at live classes, so it’s a learning opportunity for us too. We aim to learn and get better over […]

Shah Alam

ABSOLUTE WELLNESS‘Healthier and Happier‘ Functional Training studio located in Shah Alam. In this studio, we focused on various types of workout from speed, strength to endurance. What makes us unique is, we always workout as a team instead of doing individual exercise. Therefore, this helps in building a better and healthier community. GET YOUR FREE […]

8 Manfaat Senaman HIIT

HIIT High Interval Intensity Training yang juga dikenali sebagai latihan berselang-selang intensiti tinggi atau latihan selang masa, adalah satu bentuk latihan interval, satu strategi latihan kardiovaskular yang menggantikan tempoh singkat latihan anaerobik yang tinggi dengan tempoh pemulihan yang pendek, sehingga terlalu letih untuk meneruskan. Weight Loss – Turun berat tetapi bukan turun jisim otot. Mencabar […]