Monthly Archives: August 2019

Larian AKTIFKAN # 1 2 3 RTM

LARIAN AKTIFKAN # 1 2 3 RTM BERSEMPENA KARNIVAL MINI BES 2019 5 Sebab Anda Harus Sertai Larian AKTIFKAN # 1 2 3 RTM Yuran Pendaftaran Rendah Yuran pendaftaran Larian AKTIFKAN # 1 2 3 RTM adalah antara yang paling rendah di Malaysia. Pulangan Yang Berbaloi Sebagai pulangan, anda akan menerima kemeja-T larian, pingat penamat, […]

Habib mengalami masalah pada bahagian kaki masa bangun tidur waktu pagi ketika berbadan besar

Kenapa saya nak kurus sebab saya nak jadi seperti orang kurus yg lain..contohnya kalau main futsal, orang badan besar ni position dia mesti jadi keeper je..selalu teringin nak jadi striker hihihi. Antara masalah orang berbadan besar ni, Saya selalu di ejek dan di buli. Pada usia yang muda saya dah mengalami masalah pada bahagian kaki […]

Virtual Running Clinic

A 6 weeks Virtual program to transform your running technique! 6 WEEKS | 19 AUG – 29 SEPT 2019REGISTRATION CLOSE : 19 AUG 2019FEES : RM 50 VRC101 : Introductory Running Technique Runner’s Entitlement: Completion Medal Ultron Drawstring Bag Team Ultron Special Edition ‘Virtual Running Clinic’ MicroDry T-shirt Facebook Group (We will email you the […]

What you should know about intermittent fasting

Diets are a dime a dozen, so it’s easy to lose sight of the important questions like how does the diet work, or what are the benefits and risks associated with it? The latest nutrition trend is intermittent fasting. This type of diet is very popular among athletes, but many weight-loss seekers also tout it […]

Figure Out the Right Macros for You

Starting to track your macros can be a bit overwhelming at first. How many calories do you need? Which macronutrient ratio is right for you? Finding the exact right ratio takes time and tweaking, but here’s a simple how-to to get you started. STEP 1: CALCULATE HOW MANY CALORIES YOU NEED Before you start calculating […]

Rakan sebaya punca saya berubah

Saya mengambil langkah untuk berjaga-jaga dan menurunkan berat badan saya apabila rakan sebaya sudah mula menghidap diabetic dan darah tinggi. Apa yang pernah cuba tapi tak berjaya : makan sekali sehari Workout Routine Monday: zumbaTuesday: jog on treadmillWednesday: restThursday: zumba/ absolute wellnessFriday: absolute wellnessSaturday: restSunday: jog on treadmill Diet Regime Breakfast: bread with peanut butterMid-Morning […]

Azwa pernah cuba diet tanpa nasi memang berjaya tapi tak kekal lama

Nak kurangkan peratus lemak dalam badan, nak fit dan nak inspired lebih ramai orang untuk jaga kesihatan melalui pemakanan & aktifkan diri. Apa yang pernah cuba tapi tak berjaya : Masa zaman sekolah pernah cuba diet tanpa nasi memang berjaya tapi tak kekal lama, selepas ada ilmu, diet yang seimbang sangat membantu untuk jangka masa […]

Suami komplen dengkuran kuat, nak kejar anak pun tak larat

Dulu sedar badan besar dan berat tapi masa tu mind set dah ada suami dan anak, cukup jela calit make up untuk nampak cantik tanpa perlu turunkan berat badan. Kesedaran tu mula bila dah mula mengah bila duduk (bayangkan duduk pun boleh tercungap-cungap), suami complain dengkuran kuat, nak kejar anak pun tak larat. Setiap minggu […]