Monthly Archives: July 2019

Sakit Lutut dan Darah Tinggi buat saya tekad untuk berubah

Berat badan asal 105kg dan bertekad utk kurus kerana ingin menjaga kesihatan dan mengurangkan sakit lutut dan darah tinggi supaya mudah melakukan kerja2 harian dan ibadah Apa yang pernah cuba tapi tak berjaya : Diet Atkins /makan product kurus badan Workout Routine Monday: JOM fit majikanTuesday: dodgeballWednesday: JOM Fitt majikanThursday: body workout @absoluteFriday: JOM Fitt […]

Teguran member ofis jadi turning point untuk saya berubah

Turning point saya bila ada member ofis cakap, tinggal ko sorangla gemuk pasni, sebab xxx dah kurus. So saya xnak jadi that ‘seorang’ , NO NO NO. but now bila dah lama dalam journey ni, saya realize that saya bukan saja nak kurus, tapi saya nak fit, nak bentuk badan yang kemas dan hope dapat […]

Liyana kena reject dengan family boyfriend sebab badan besar dan tak cantik.

Saya pernah pernah kena reject dengan family boyfriend sebab berbadan besar dan tak cantik. End up hubungan kami terpaksa di putuskan. Dipanggil ‘makcik’ by org lagi tua even masa tu baru umur 27 tahun. Dari kecik selalu kena ejek dgn kawan2 kat sekolah & saudara mara sebab adik beradik semua badan besar Saya jenis tak […]

Mohd Firdaus pernah letopkan kerusi sewaktu makan cendol

Pada waktu itu berat badan saya 150 kilogram. Saya pergi makan cendol bersama kawan-kawan saya. Apa yang menyedihkan ialah kerusi yang saya duduk itu bukan sahaja patah dua, tapi meletup berkecai seperti bangunan runtuh. Saya jatuh terduduk dan cendol yang saya makan itu jatuh di atas saya. Kejadian ini bukan pertama kali yang berlaku, tapi […]

Dr. Alia mahu jadi contoh kepada anak-anak

Sebab penat dah jadi gemuk. Nak healthy and fit sama2 dengan husband n anak-anak. Apa yang pernah cuba tapi tak berjaya : exercise tapi tak control makan. diet atkins. Workout Routine Monday: zumba Tuesday: running/ bodyworkout @absolute wellness Wednesday: off day Thursday: bodyworkout @absolute wellness Friday: off day Saturday: running / body workout @absolute wellness […]

Kesilapan saya dulu bila anggap nak kurus hanya perlu bersenam semata-mata.

Saya nak sihat dan menaikkan konfiden diri. Selain itu, susah nak cari pakaian yang mempunyai size besar. Apa yang pernah cuba tapi tak berjaya : Nak kurus dengan hanya melakukan senaman sahaja Workout Routine Nur Syadiyah exercise 4 to 5 times a week and rests on weekend. Monday: cardio / HIIT workoutTuesday: cardio running interval […]

Nur Shazalin pernah DIET nasi tapi tak menjadi.

Nama : Nur shazalin roslanUmur : 28 TahunLokasi : Kepong Kenapa nak kurus : to maintain normal bmi, healthy and fit. Apa yang pernah cuba tapi tak berjaya : jogging seminggu skali, zumba seminggu sekali, diet nasi WORKOUT ROUTINE Alin exercises six times a week and rests on Mondays. MONDAYRest TUESDAYCardio WEDNESDAYCardio THURSDAYZumba FRIDAYCardio SATURDAYCardio […]

Party Dress Too Tight? Five Tips to Slim Down Quickly, Safely

Generally, this isn’t the time of year that most people are watching their weight, because if they were, they’d probably be watching it go up. But you’d be surprised. It’s not unusual for people to call me in a panic mid-December, realizing they’ve got a big New Year’s eve event coming up, and wondering what […]

What to Eat After Your Workout

What you eat and drink after your workout—and when—can have a big impact on your next performance. What do you eat first after a workout? Most athletes pay fairly good attention to what they eat beforeexercising, but afterwards for some, well, it’s almost as if ‘anything goes.” Eating the right foods and beverages after your workout […]